Alo, Domnule Primar: 0244-984; Tel. Verde: 0800.800.884; Dispecerat: 0244-595.063

COMUNICAT – STOP POLUARII AERULUI

           

Stop Poluării Aerului!

                    Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, susține Campania inițiată de Direcția de Sănătate Publică Prahova “Stop Poluării Aerului! – Împreună pentru un aer mai curat!”.
                     Administrația publică ploieșteană publică materialele informative transmise de către Direcția de Sănătate Publică Prahova pe siteul municipalității www.ploiesti.ro și pe conturile de social media, încurajând totodată diseminarea acestora de către publicul interest și de către toate instituțiile subordonate Consiliului Local Ploiești astfel încât informațiile să ajungă la cât mai mulți cetățeni.

                       Totodată amintim că municipalitatea prin unitățile subordonate a demarat mai multe proiecte prin care se dorește diminuarea emisiilor de particule în suspensie, dioxid de azot și benzen, acestea fiind o componentă importantă a Planului Integrat de Calitate a Aerului realizat pentru municipiul Ploiești și Comuna Brazi. (detalii… .pdf)
                       Având în vedere apropierea toamnei facem precizarea că arderea/incendierea deşeurilor de orice natură, atât pe domeniul public, cât şi în perimetrele aferente proprietăților private, reprezintă contravenție şi se sancționează în conformitate cu prevederile Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor. Astfel, conform prevederilor legale în vigoare, se interzice arderea, într-un mod necorespunzător, a deşeurilor din gospodărie, implicit a anvelopelor uzate, maselor plastice, etc. Sancţiunile contravenționale aplicabile în temeiul prevederilor Legii nr. 211/2011 pentru încălcarea prevederilor legale cu privire la protecţia mediului sunt de la 3.000 până la 6.000 de lei pentru persoanele fiice, respectiv de 20.000 până la 40.000 de lei, pentru persoanele juridice.

              Participarea la această campanie a fiecăruia dintre cetățeni susține angajamentul de a schimba obiceiurile existente aplicând permanent o analiză asupra nevoilor și așteptărilor noastre. Atenția pe care o vom acorda emisiilor pe care le generăm este pentru viitorul nostru, în beneficiul comunității și al generațiilor viitoare.


Documente informative… (.zip)